Om os - Poulsen og Nielsen A/S

Om os

1979 - Virksomheden opstår

Søren Nielsen og Klaus Poulsen startede i foråret 1979 et tømmerfirma, der hovedsageligt varetog reperation og vedligeholdelse af sommerhuse og erhvervejendomme.

1981 - Turen går til Rathnaburi

Den ene halvdel af vennerne og virksomheden Poulsen og Nielsen A/S, nemlig Søren Nielsen, blev under en rejse i det østlige Thailand inspireret af den lokale potteproduktion i byen Rathnaburi. Krukkerne, der er håndlavede og brændt i træfyrede ovne, blev inspirationen og begyndelsen på virksomheden Poulsen og Nielsen A/S som vi kender den idag.

Virksomheden tager form

Da det første sortiment af krukker importeret fra byen Rathnaburi i det østlige Thailand blev solgt på under 14 dage, forstod Poulsen og Nielsen, at der var grobund for en god forretning med smukke håndlavede krukker, og udvidelsen til også at inkludere fulgebade og trug i granit var oplagt, da der i byen også lå et stenhuggeri.

1987 - Kundegrundlaget udvides

Efter i nogle år at have solgt granit og krukker til private haven, udvidede Poulsen og Nielsen virksomheden til også at omfatte engros salg til planteskoler, og det var ligeledes i dette år, at den første kædeaftale blev indgået.

1989 - Granitproduktionen intensiveres og tømmerforretningen sælges fra

Virksomheden Poulsen og Nielsen  intensiverede i 1989 granitproduktionen, som på det tidspunkt sammen med krukker udgjorde hele varesortimentet. Dette medførte ligeledes, at det blev besluttede at flytte produktionen fra Thailand til Indien, og at tømmerforretningen blev solgt fra, så der udelukkende kunne fokuseres på sig målet om at leverer håndlavet granit og krukker til de danske haver.

Egen produktion startes

Efter, at granitproduktionen var blevet flyttet fra Thailand til Indien opstod der i de første år en del problemer kva den forskel, der er mellem indisk og dansk kultur og handelsmoral. Disse problemer endte med, at Poulsen og Nielsen  sammen med to indere startede egen produktion af granit.

Stabile og tilfredse medarbejdere med fokus på kvalitet

Fra begyndelsen af egenproduktionen har Poulsen og Nielsen  taget et social ansvar og lagt vægt på, at virksomhed skal bestå af et alkoholfrit arbejdsmiljø, med tillid til medarbejderne og frihed under ansvar og et lønniveau, der gør det muligt for de lokale stenhuggere at opnå en anstendig tilværelse for både dem selv og deres familer. Det  sikre desuden en høj produktivitet hvor fokus er på kvalitet samt stabile og tilfredse medarbejdere.

Varesortiment og kundegrundlag udvides yderligere

I forbindelse med opstarten af egen granitproduktion i Indien udvidedes også varesortimentet således, at det også indeholdt bronze til både vand og dekoration. Kundegrundlaget ekspanderede til at inkludere byggemarkeder, stenhuggere, kommuner og anlægsgartnere i Danmark.

1990 - Ændring i selskabsstrukturen

Virksomheden Poulsen og Nielsen blev i 1990 ændret fra at have været personligt ejet til at være delt i to selskaber. Et aktieselskab, der idag tager sig af al import, lager, salg, rådgivning og distribution, og et interessentselskab, der som hovedformål beskftiger sig med administration og udlejning af bygninger, biler, gaffeltrucks og stenhuggeri.

Poulsen og Nielsen A/S idag

Efter mere end 35 år har Poulsen og Nielsen fået en solid position på markedet for granit og bronze med ry for at være en seriøs og effektiv samarbejdspartner, og de  fortsætter ufortrødent med at bringe  granit og bronze ind i de danske haver.
Poulsen og Nielsen A/S - St. Havelsevej 223, 3310 Ølsted - Tlf. 47 77 71 50 - E-mail: Info@pogn.dk